marți, 14 august 2012

Ocnele Mari o FABRICA de SANATATE - este deviza primarului Iordache Petre

Edilul Oraşului Ocnele Mari susţine dezvoltarea turismului din zonă cu măsuri care să încurajeze investiţiile private, având ca obiectiv principal crearea unei Zone Metropolitane, aceasta urmând ca printr-un amplu program să se transforme într-o FABRICĂ de SĂNĂTATE

ocnele mari o fabrica de sanatate   Înca din 1863 la Societatea de ştiinte medicale din Bucureşti se expunea o comunicare despre proprietăţiile terapeutice excelente ale apei saline, termală la adâncime, de la Ocnele Mari, punându-se în discuţie un “act de naştere” al viitoarei staţiuni.

   Calităţile unice pe care le conferă apele şi aerosolii din salina de la Ocnele Mari, au făcut ca numeroşi turişti, din ţară şi de peste hotare, să revină pentru tratamentul a diferite afecţiuni. În salină sunt inhalaţi aerosoli salini prin care se tratează diverse afecţiuni, în special cele aspiratorii. Trebuie să amintim că sarea, prin natura sa, este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acţionând ca un dezinfectant. Persoanele din salină intră în contact, prin intermediul pielii, cu atmosfera încărcată cu aerosoli salini.

   Primarul Iordache a întocmit un plan de propuneri cu privire la realizarea unei infrastructuri fiabile a unor reţele de apă - canalizare - drumuri, şi a subliniat importanţa accesului la internet în zonă, acesta fiind căutat de majoritatea turiştilor.

   În planul de propuneri propus de edil, un punct important îl reprezintă amenajarea unor trasee turistice către "Lacul Doamnei", "Evantai", Fagul Mâlului" şi către bisericile din zonă. O hartă cu legendă, afişată în centrul oraşului şi săgeţi indicatoare vor îndrepta paşii turiştilor către obiectivele dorite, având posibilitatea de a folosi trăsuri sau şarete puse la dispoziţie de proprietarii care vor fi încurajaţi să dezvolte acest tip de transport ecologic.

   Datorită numărului mare de biserici vechi poziţionate în apropierea oraşului,  Zona Metropolitană a oraşului Ocnele Mari v-a deveni în scurt timp una dintre cele mai căutate pentru turismul ecumenic.

   Se fac intervenţii pe lângă Consiliul judeţean Vâlcea pentru obţinerea licenţelor de transport necesare în vederea introducerii unor curse rapide (cu 2-3 staţii, rezervate pentru turişti), ce va efectua transport de la Autogara "1 Mai" până la ştrandurile din Ocnele Mari.

   Primarul Iordache Petre încurajează activităţile comerciale din zona ştrandurilor existente şi Consiliul Local promite că va reduce taxele pentru ofertanţii unor diverse produse de artizanat (ceramică, lemn, tablouri, etc.). Toate acestea vor fi promovate prin internet. Persoanele care asigură cazarea turiştilor pe timpul sezonului estival, vor beneficia de susţinerea Primăriei pentru obţinerea autorizaţiei de la Ministerul Turismului.

   Edilul oraşului Ocnele Mari urmăreşte identificarea şi sprijinirea proprietarilor dispuşi să presteze activităţi de agroturism, mai ales în zonele Slătioarele, Coşota, Făcăi şi Buda, în zona neafectată de activitatea Minieră.
"Ocnele Mari o FABRICĂ de SĂNĂTATE, acesta este deviza mea!", declară primarul Iordache Petre.

************
Este totuşi păcat pentru că într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu, ştrandurile din Ocnele Mari au ajuns într-o stare care lasă de dorit. Pentru acest aspect vom reveni cu informaţii ample. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu