Spectacolul “Ultima Şansă” prezentat de absolvenţii UNATC Bucureşti pe scena Teatrului Anton Pann.
Prof. univ. dr. Florin Zamfirescu, unul dintre cei mai cunoscuţi actori români de teatru şi film, născut pe meleaguri vâlcene, în oraşul staţiune Călimăneşti Căciulata, onorează cu prezenţa domniei sale, Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Absolvenţii UNATC Bucureşti, clasa maestrului Zamfirescu vor prezenta pe scena Teatrului Anton Pann, vineri, 8 iulie, începând cu orele 18.00, spectacolul “Ultima Şansă„ de Mihail Zadornov.
Tinerii actori de care, cu siguranţă, vom mai auzi: Anastasia Dumitrescu, Ana Odagiu şi Alexadru Sinca reuşesc prin talentul lor, să pună în valoare, piesa dramaturgul rus, Mihail Zadornov. O piesă care tratează iubirea intr-un cuplu. „Ce conteaza, ce este pe primul plan intr-un cuplu familial care exista de mulţi ani? O rătăcire de moment, sau ceva care e mai presus decât dragostea?! Probabil e... Iubirea!” aceasta era întrebarea lui Emil Gaju, regizor care a montat, pe scena Teatrului Anton Pann „Ruleta Americana” în deschiderea stagiunii 2010-2011.
De obicei, bărbatul este prins cu amanta de către nevastă, dar ce se face când el îşi surprinde propria soţie, stând de vorbă în bucătărie şi mâncând o prăjitură cu….propria amantă? Ce se întâmplă cu el când începe să înţeleagă de ce cele două se comportă ca şi cum se cunosc de-o viaţă. Răspunsurile la toate aceste întrebări le vom afla, împreună, urmărind piesa şi evoluţia tinerilor actori, vineri 8 iulie ,ora 18.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann.
Cu atat mai mare este bucuria de a-l avea printre noi pe îndrăgitul actor şi regizor, Florin Zamfirescu. Intrarea fiind liberă, aşteptăm ca numărul mare de spectatori să onoreze prezenţa maestrului Florin ZAMFIRESCU la Ramnicu Vâlcea.
Florin Zamfirescu s-a remarcat de-a lungul anilor prin rolurile interpretate atât in teatru cât şi în cinematografie. Amintim doar câteva din filmele în care a jucat "De ce trag clopotele Mitica"; „Moromeţii „; „Senatorul melcilor”; „Orient Expres”; „Filantropica” etc. În 1997 obţine premiul pentru „Cel mai bun actor al anului " pentru interpretarea sa din spectacolele de teatru “Glagoliev”si „Fouquiller Tinville”. In 1978 regizorul Stere Gulea îl distribuie în filmul "Iarba verde de acasă"unde este remarcat de publicul cinefil pentru calitatea sa interpretativă şi devine foarte cunoscut şi apreciat.
Din 1996 este numit profesor la Universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale“ Bucureşti iar în 2000 este numit rector. Este Membru de onoare în “Liga pentru sănătate mintală“ din România şi deţinătorul a două premii de excelenţă pentru interpretare " Ordinul Naţional pentru merit in grad de Cavaler” şi " Premiul pentru excelenţă in Cinematografia Română".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu