joi, 22 noiembrie 2012

Tu decizi! Voteaza legal!

„Tu decizi! Votează legal!” - este mesajul pe care poliţiştii, pompierii şi jandarmii vâlceni l-au transmis cetăţenilor, în cadrul unei acţiuni de prevenire
sursa: WWW.EUROVALCEA.RO
tu decizi   În cursul zilelor de 21 şi 22  noiembrie 2012,  reprezentanţii structurilor teritoriale ale M.A.I. au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor în municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, în staţiunile din judeţ, respectiv Băile Olăneşti şi Călimăneşti, precum şi în toate localităţile rurale arondate acestora.

   În cadrul acestor activităţi au fost distribuite  peste 1400 de materiale cu caracter preventiv, iar aproximativ 50 de afişe cu mesajul “Tu decizi! Votează legal!” au fost postate în locuri cu vizibilitate mare şi aflux mare de populaţie. Acţiunea lucrătorilor M.A.I. a trezit interesul cetăţenilor, aceştia solicitând de cele mai multe ori date suplimentare referitoare la campania de informare. Acestora le-au fost explicate importanţa respectării prevederilor legislative şi riscul la care se expun în cazul încălcării acestora.

Reamintim că următoarele fapte constituie contravenţii:

•  Semnarea listei de susţinători cu încălcarea dispoziţiilor legii, constituie contravenţie. Amendă de la 1.500 lei până la 4.500 lei
•  Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
•  Refuzul de a se primi şi înregistra o sesizare scrisă înaintată în conformitate cu prevederile legale. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei
•  Refuzul nejustificat de a înmâna buletinul de vot şi ştampila de votare alegătorului care a semnat în lista electorală, înmânarea buletinului de vot unui alegător care nu prezintă actul de identitate ori care refuză să semneze pentru primirea acestora în lista electorală în care este înscris. Amendă de la 4.500 lei până la 10.000 lei
• Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea, în ziua votării, a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale sau un candidat independent. Amendă de la 1.000 lei până la 2.500 lei.

Dezbatere in Ramnicu Valcea pe tema cadrului financiar multianual al Uniunii Europene

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează, împreună cu Centrul Europe Direct Vâlcea, vineri, 23 noiembrie 2012, la Râmnicu Vâlcea, între orele 10.30 și 14.00, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” (Strada Carol I, nr. 26, Râmnicu Vâlcea), evenimentul FORUM CETĂȚENESC – „Cadrul Financiar Multianual 2014-2020: Un buget pentru o Uniune Europeană puternică”.

europe direct valcea   Evenimentul va consta în dezbateri cu cetățenii pe tema alocărilor bugetare pentru politicile europene în cadrul următorulului buget al Uniunii Europene în următorii șapte ani, la care vor lua cuvântul Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European, Aurelian Dochia, analist economic, Dan Suciu, realizator Money.ro TV. Domnul Marian Jean Marinescu va prezenta poziția Parlamentului European în aceasta privință precum și prioritățile României în legatură cu viitorul cadru financiar multianual.

   Conf. Univ. Dr. Pănoiu Laura, prodecan al Facultății de Management și Marketing în Afaceri Economice și coordonator Erasmus în cadrul Universității Constantin Brâncoveanu, va vorbi despre programul Erasmus și despre bugetul alocat acestuia pentru următorii șapte ani. Dezbaterea va fi moderată de Daniel Apostol, director executiv la Money.ro TV.

CONCERT EVENIMENT in Ramnicu Valcea, la Filarmonica ION DUMITRESCU

CONCERT-EVENIMENT: MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT – “HIPPIE CU DIAMANTE”

concert eveniment in ramnicu valcea   Vino la Filarmonica "Ion Dumitrescu", în sala "Lahovari",  pe 27 noiembrie 2012 începând cu ora 19.00 , pentru  un spectacol de blues alternativ şi video art susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit. Evenimentul face parte din  “Hippie Naţional Tour 2012-2013”- turneul de promovare al dublului album “Hippie cu Diamante”.

   Punctul de inspiraţie al acestui album este plasat în anii ’80 când Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Ion Stratan şi Traian T. Cosovici au scăpat de cenzură vremii cu un volum de poezie  intitulat “Aer cu diamante”. Acest nume  ascunde traducerea poetică a titlului piesei Beatles “Lucy in the Sky with Diamond”.

   “Hippie cu diamante” – aluzie la perpetuă rezistenta prin cultură -  este un dublu album concept ,  rodul a doi ani de lucru în urma cărora au rezultat poemele de blues alternativ care combina armonios “notele blue” cu o parte din poezia şi textele muzicii unei perioade din România opzecista, o perioadă care a trăit întârziat spiritul hippie în cel mai real “underground”, fiind  antipromovat şi hăituit la vremea aceea.

miercuri, 21 noiembrie 2012

Niciun copil sub trei ani in institutii

Guvernele din Europa de Est şi Asia Centrală îşi unesc forţele pentru a promova intensificarea eforturilor de susţinere a familiilor vulnerabile şi de renunţare la plasarea în instituţii a copiilor sub trei ani.

niciun copil sub trei ani in institutii   Cel puţin 1,3 milioane de copii din regiune sunt separaţi de familiile lor, adesea din cauza sărăciei sau a incapacităţii familiei de a face faţă unor situaţii de stres, arată studiul Copiii sub trei ani aflaţi în instituţii de ocrotire în Europa de Est şi Asia Centrală: o analiză a situaţiei regionale din perspectiva drepturilor lansat astăzi în Bulgaria, în cadrul unei conferinţe ministeriale regionale. Din cele 1,3 milioane, un număr estimat de 31.000 de copii plasaţi în instituţii au sub trei ani. Lăsaţi într-o astfel de formă de protecţie la o vârstă atât de fragedă, aceştia riscă grave întârzieri în dezvoltarea lor.

   Conferinţa de două zile, la care participă delegaţii din 20 de ţări, este găzduită de Guvernul Bulgariei, sub patronajul Preşedintelui Rosen Plevneliev şi în colaborare cu UNICEF. Scopul acesteia este realizarea unui schimb de experienţă şi promovarea învăţării reciproce care să permită guvernelor să elaboreze şi să implementeze politici ce oferă un sprijin mai consistent familiilor. Statele pot lucra împreună pentru a preveni plasamentul copiilor, mai ales al celor mai mici, în instituţii.

Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va organiza examenul de rezidențiat în data de 25 noiembrie 2012.

universitatea de medicina si farmacie carol davila din bucuresti   Conform metodologiei examenului de rezidențiat, concursul se va desfǎșura ȋn București pentru posturile publicate în județele: Argeș, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța.

   Noutatea pe care o aduce sesiunea din noiembrie 2012 este aceea că se va organiza rezidențiat pe post și pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici: “Hotărârea Ministerului Sănătăţii de a organiza rezidenţiat pe post şi în clinicile mari, este benefică. Ministerul Sănătăţii atrage, astfel, absolvenţii sau tinerii rezidenţi în centre universitare de renume, unde, în principiu, se aşteaptă a se găsi competenţă, dotare tehnică şi performanţă la nivelul actului medical, în aşa fel încât  rezidenţii să nu mai fie tentaţi să plece din ţară. Concursul pe post şi pe loc, organizat în centre universitare, are menirea de a mări numărul absolvenţilor de facultate, a celor care intră în rezidenţiat pentru a practica medicina în România”, a subliniat Acad. Dr. Ioanel Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Atentie la noul sistem sistem TVA la incasare

Finanţele Publice organizează sesiuni de informare pentru aplicarea noului sistem TVA la încasare

tva   În vederea asigurării unui cadru fiscal propice redresării întreprinderilor mici şi mijlocii aflate în situaţii dificile datorate crizei actuale şi lipsei de lichidităţi, pentru creşterea vitezei de circulaţie a banilor în economie şi colectarea mai eficientă a taxei pe valoarea adăugată (TVA), prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, au fost introduse prevederi privind implementarea unui sistem de plată a TVA, la încasarea facturilor, începând cu 1 ianuarie 2013.

   În cadrul activităţii de acordare gratuită a asistenţei contribuabililor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea organizează sesiuni publice de informare pe tema aplicării TVA la încasare.

Botoşaniul a semnat pentru Unire

Candidaţii partidelor politice angajate în cursa electorală în judeţul Botoşani au semnat Pactul pentru Basarabia.

botosaniul a semnat pentru unire   Unirea dintre România şi Republica Moldova nu are culoare politică, este ceea ce au demonstrat candidaţii din Botoşani aflaţi pe listele elaborate de formaţiunile politice pentru alegerile parlamentare din România, asumându-şi prevederile documentului programatic înaintat de peste 30 de organizaţii  nonguvernamentale din România, Republica Moldova şi diaspora, cuprinse în Platforma Civică Acţiunea 2012.

   Discursuri în plenul Parlamentului care amintesc de necesitatea refacerii unității naționale a neamului românesc prin reunirea cu Republica Moldova, garantarea securității Republicii Moldova de către statul român si partenerii săi internaționali, în cazul unei agresiuni externe, sprijinirea companiilor din România și din Republica Moldova în vederea extinderii activității pe întreg spațiul celor două state românești, finanțarea de către Guvernul României, în parteneriat cu Ministerul Culturii de la Chișinău, a traducerii integrale în limba română a materialelor video, conform legislației Republicii Moldova sunt câteva dintre solicitările societăţii civile, pe care Tamara-Dorina Ciofu şi Viorel Grigoraş, candidaţi pe listele Uniunii Social Liberale, Cristian Roman, Gabriel Alecsandru şi Augustin Daniel Humelnicu din partea Alianţei România Dreaptă, Liliana Mincă, Marius Cristescu, Gheorghe Ciubotaru şi Dumitru Codreanu, candidaţi ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Bogdan Constantin Ciobanu, Vladimir Oseţchi, Petru Grigoraş, Maria Bole, Ioan Frunzete, Florin Huţul şi Sergiu Stolniceanu din partea Partidului România Mare şi-au propus să le îndeplinească.

marți, 20 noiembrie 2012

Situatia de la SC OLTCHIM SA pusa in discutie intr-o sedinta, la Prefectura Valcea

La şedinţă au fost prezenţi majoritatea membrilor comisiei, Societatea SC Oltchim SA a fost reprezentată de directorul economic iar, din partea Sindicatului Liber Oltchim, au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi împreună cu preşedintele acestuia, după cum urmează:

situatia de la oltchim pusa in discutieMircea Nadolu  - Prefect, Instituţia Prefectului-judeţul Vâlcea;
Dumitru Persu – Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea;
Aurora Gherghina – Subprefect, Instituţia Prefectului-judeţul Vâlcea;
Vîncea Ion – Confederaţia Naţională Sindicală  “Cartel ALFA”;
Mihai Diculoiu – Preşedinte – Sindicatul Liber Oltchim şi un grup de 14 lideri din acest sindicat ;
Daniel Ilinca – Director Economic – SC Oltchim SA;
Mariana Petcu – Şef serviciu Instituţia Prefectului-judeţul Vâlcea;
Ion Nicolaescu – Inspector şef -Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea;
Elena Rusu – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea;
Gabriel Andreescu – Director executiv - Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea;
Ion Gheorghe – Blocul Naţional Sindical “BNS”;
Dumitru Drăguţă – Patronatul Naţional Român “PNR”;
Vasile Cocoş – Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România CNIPMMR;
Alexandru Trifu – Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România CNIPMMR;
Paul Bălan - Confederaţia Patronală din Industria României “Conpirom” ;
Marinescu Lucian – Confederaţia Sindicatelor Democratice din România - C.S.D.R. ;
Tiberiu Sztoica – Uniunea Generală a Industriaşilor din România “U.G.I.R.”;
Ion Cherăscu – consilier Preşedinte - Consiliul Judeţean Vâlcea ;
Roxana Iliescu – consilier superior, Instituţia Prefectului Vâlcea.

Deszapezirea – din nou o mare pacaleala

Federaţia Operatorilor Romani de Transport – F.O.R.T. solicită public Guvernului României să verifice de urgenţă starea în care se afla pregătirile drumarilor pentru intervenţiile specifice perioadei de iarnă.

deszapezire   Din constatările F.O.R.T., în momentul de faţă nici 5 % din stocurile din material antiderapant nu se afla în depozit, în condiţiile în care normativul în vigoare specifică clar că la această dată stocurile ar trebui să fie 50 % din cantităţile totale distribuite pentru fiecare direcţie regională în parte.

   Şi cu utilajele situaţia este asemănătoare şi probabil că şi în anii trecuţi aducerea lor în zona de intervenţie se va face la 12 ore după prima zăpadă. Constatăm în acelaşi timp spre deosebire de anul trecut că nici parazăpezile menite să îndepărteze zăpadă de asfalt nu sunt montate în zonele cu potenţial ridicat de formare a nămeţilor. Cu siguranţă aşa cum ne-am obişnuit din dolentă şi incompetenţă vor pune în dificultate puţinii transportatori ce se mai încumeta să desfăşoare activităţi în această ţară.

miercuri, 14 noiembrie 2012

Un corespondent de presă al EUROVALCEA participă la concursul naţional Cupa Presei la Cântat

Mihai NICULESCU corespondentul EUROVALCEA la Bucureşti, v-a participa la cea de-a 9-a ediție a Cupei Presei la Cântat care va avea loc, joi, 15 noiembrie 2012

   Cea de-a 9-a ediție a Cupei Presei la Cântat va avea loc anul acesta, după o pauză de doi ani (2010-2011). Ziariștii care cred că dețin un talent muzical care nu-i recomandă pentru “Vocea Romaniei”, “X-Factor”, “Românii au talent” sau alte asemenea competiții sunt așteptați să participe la mult-așteptatul concurs, care se va desfăşura în Music Club București!

Directorul și inițiatorul acestui concurs, jurnalistul Florin Ghioca a declarat:

   “Chiar dacă este un moment dificil, iar jurnaliștii par să-și fi pierdut suflul în actualul context politico-economic, am decis pe ultima suta de metri a acestui an să organizăm un eveniment care știu că le place, mai ales că a ajuns la a noua ediție! Este un moment în care ne întâlnim, ne relaxăm și ne simțim bine, iar cei mai talentați dintre noi se urcă pe scenă și încearcă să impresioneze juriul format, ca de fiecare dată, din vedete ale muzicii românești.

   Anul acesta, parteneriatul cu paginademedia.ro va aduce o premieră, în sensul în care jurnaliștii se vor înscrie pe acest site, având la dispoziție un formular care le va permite accesul direct pe panoul principal al competiției.”

Regulamentul de participare:

   Concurentii se vor lupta pentru Marele Trofeu “Cupa Presei la Cantat”, care va fi urmat de locurile II si III, dar și de un premiu din partea Juriului. Ca de fiecare data însă, se va premia și cea mai proasta voce, cu un premiu surpriza (și de criza)!
Se pot înscrie toți cei care lucrează în media (TV, radio, presa scrisa, online), indiferent de departamentele unde activează.
   Pe scena urca maximum patru persoane. Excepțiile sunt admise pentru grupurile deja constituite.
Nu se cântă manele și nici muzică populară. Concurenții solo se pot acompania cu un instrument sau cu negativ.
   Se cântă câte o singură piesă, iar cei care au prea puțină încredere în forțele lor își pot aduce muzicieni profesioniști pentru acompaniament. Nu se acceptă playback-ul.
   Premiile oferite de organizatori sunt neașteptate și vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc înainte de concurs. Tot atunci vor fi anunțate componența juriului și lista jurnaliștilor înscriși. Aceștia au la dispoziție pe site-ul partenerului media al evenimentului (www.paginademedia.ro) un formular, pe care îl pot completa începând de astăzi, până la data limită a înscrierii, 8 noiembrie.
   Și anul acesta va avea loc un recital pe scena din Music Club, organizatorii aflându-se în negocieri cu mai mai multe trupe. Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au oferit deja să pună umărul la acest eveniment și urează mult succes viitorilor competitori!

De astazi am intrat in Postul Craciunului

Cu o zi mai devreme decât de obicei, astăzi fiind zi de post, creştinii – ortodocşi au intrat de astăzi în Postul Crăciunului, unul dintre cele mai mari posturi de peste an. Postul Crăciunului ţine 40 de zile, ultima zi fiind 24 decembrie, în Ajunul Naşterii Domnului. scris de Gabriela POPESCU

   Este primul post din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Potrivit tradiţiei religioase, postul este prilej de curăţare trupească şi sufletească şi semnifică abţinerea parţială sau totală de la anumite mâncăruri. Nu este un post greu şi aspru, precum cel al Paştelui, ci unul mai uşor, cu dezlegări la peşte. Biserica a randuit ca în fiecare sâmbătă şi duminică cuprinse între 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului in Biserica) şi 20 decembrie (pomenirea Sfântului Ignatie Teoforul), sa avem dezlegare la peşte.

   „Postul are în primul rând o dimensiune spirituală, duhovnicească, de rugăciune. Postul înseamnă faptul de a ne oferi lui Dumnezeu, este o formă a noastră de a ne oferi ca o harfă Duhului Sfânt care să cânte în noi. Atâta timp cât ne hrănim cu hrană grea: carne, lapte, ouă şi alte astfel de produse, dispoziţia noastră lăuntrică va fi una îngreunată. Pe de altă parte, postul nu se reduce numai la abţinerea de la anumite alimente. El presupune curăţirea de gândurile şi faptele rele şi totodată săvârşirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu”, a precizat pr.conf.univ. Picu Ocoleanu.

DADP finalizeaza asfaltarea trotoarelor de pe bulevardul Tineretului, in Ramnicu Valcea

Direcţia Administrării Domeniului Public este în curs de finalizare a asfaltării trotuarelor de pe bd. Tineretului, iar în urma acestei lucrări SC Pieţe Prest SA remontează băncile ridicate temporar pentru buna desfăşurare a turnării covorului asfaltic.

   O altă lucrare ce se va derula zilele următoare într-o zonă de trafic pietonal este aceea de asfaltare a unei alei de legătură – foarte circulată - între străzile Ferdinand şi Banu Mărăcine, în imediata vecinătate a sediul Distrigaz Sud din cartierul CPL.

   Pe lângă aceste activităţi de mai mică anvergură, DADP este angrenat în trei acţiuni de amploare, respectiv decorarea oraşului de sărbători, stabilizarea unei porţiuni din strada Poenari şi realinierea unor împrejmuiri pe strada Aurelian Sacredoţeanu ca urmare a lărgirii acesteia.

marți, 13 noiembrie 2012

Concursul National de talente ‹TALENT SHOW› - Editia a-III-a

Clubul de voluntariat Interact Râmnicu Vâlcea organizează a-III-a ediţiei a Concursului Naţional de talente ‹TALENT SHOW›.scris de Cristina IANCU
   Ideea de bază a concursului este de a promova creativitatea, spontaneitatea şi dezvoltarea simţului artistic, conştientizarea de către cât mai multe persoane a faptului că talentul poate fi descoperit şi că există mult mai multe alternative eficiente pentru cultivarea acestuia Nu intenţionăm să aducem în prim plan un anumit tip de talent, ci mai curând modul în care talentatul poate convinge că este special.

   În urma celor două preselecţii care au avut loc, s-au remarcat 20 de momente artistice, individual şi grup, care vor concura la faza locală pentru şansa de a reprezenta judeţul nostru la faza naţională. Faza locală va avea loc sâmbăta, 17 noiembrie 2012, ora 14.00, la Cinema Ostroveni. Se anunţă un spectacol extraordinar, muzica, dans, magie, teatru şi multe altele, jurizat de reprezentanţi din partea clubului Rotary Râmnicu Vâlcea, cât şi Rotaract Râmnicu Vâlcea, alături de importanţi oameni de cultură din oraşul nostru.

   De asemenea , anunţam faptul că avem onoarea să organizăm şi etapa naţională tot în oraşul nostru, care va avea loc începând cu data de 7 decembrie, terminându-se pe data de 9 decembrie 2012, unde vom găzdui reprezentanţi din nu mai puţin de 11 judeţe. Spectacolul propriu-zis va avea loc sâmbăta, 8 decembrie 2012, ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Râmnicu Vâlcea.

Ne dorim să descoperim şi să lansăm noi talente pe teritoriul Vâlcii, aşa că haideţi să-i alegem împreună pe cei mai talentaţi dintre talentaţi!

Mitropolia Olteniei, reprezentată la lansarea Proiectului „Calea mântuirii”

Mitropolia Olteniei este reprezentată în aceste zile la întâlnirea dedicată lansării noului proiect de catehizare pentru adulţi „Calea mântuirii”, care s-au desfăşurat ieri şi care continuă în cursul acestei zile la Mănăstirea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov. 

   La eveniment sunt prezenţi aproape o sută de reprezentanţi ai parohiilor şi birourilor de catehizare din întreaga Patriarhie Română. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au fost delegaţi să participe preoţii Cristian Olariu şi Ionuţ Sandu. De asemenea, Arhiepiscopia Craiovei şi Episcopia Severinului şi Strehaiei au reprezentanţi la acest eveniment.

   Proiectul „Calea Mântuirii”, implementat de Patriarhia Română, a fost conceput de Institutul de Studii Creştin – Ortodoxe de la Cambridge. Acest program, primul de acest fel în Biserică, îşi propune o cateheză pentru adulţi după un model familiar în care preotul să coordoneze transmiterea învăţăturii, introducerea în învăţătura de credinţă ortodoxă şi formarea credincioşilor pentru a participa conştient şi informat la viaţa Bisericii.