sâmbătă, 25 iunie 2011

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011

Proiectul CLOSE TO SCHOOL al Asociaţiei pentru Promovarea Incluziunii Sociale Câmpia Turzii se numără printre câştigătorii Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011.

premiul fundatiei erste pentru integrare sociala 2011   Peste 650 de reprezentanţi ai societăţii civile, din  mediul de afaceri, organizaţii  si mass-media s-au adunat în Praga in celebrele  Studiouri Barrandov să aplaude câştigătorii din acest an a Premiilor  Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala  2011. Pentru două zile, capitala  Republicii Cehe a fost centrul integrării sociale, găzduind organizaţii din 12 ţări ale Europei Centrale şi de Est (Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia).

   Peste 650 de reprezentanţi ai societăţii civile, mediului de afaceri şi organizaţii media s-au reunit pe 20 iunie la Barrandov Studios pentru a-i aclama pe câştigătorii acestei ediţii. Proiectul CLOSE TO SCHOOL este printre cele 37 de proiecte de integrare socială au fost selectate de un juriu internaţional din  132 de proiecte finaliste, care la rândul lor au fost clasificate de către experţi dintr-un total de 1850 cereri.

   Cei 36 de câştigători vor beneficia de premii totale în valoare de 613,000 EUR, în timp ce toate cele 132 organizaţii finaliste vor primi numeroase beneficii precum: suport de PR asigurat de consultanţi specializaţi în relaţii publice, cu finanţarea Fundaţiei ERSTE pe o perioadă de doi ani; participare la workshop-uri care să le permită dezvoltarea diverselor competenţe (dezvoltarea de afaceri sociale ca alternativă de finanţare, devoltarea de aptitudini de relaţionare cu mass media, dobândirea de aptitudini în zona de social media); promovare în cadrul Reţelei de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE (www.socialintegration.org/network), o bază de date interactivă cu proiecte de bună practică din ţările Europei Centrale şi de Est, al cărui scop este de a atrage atenţia potenţialilor finanţatori, conectând sectorul non-profit şi sectorul comercial.

Scurt Info rezultate Proiect:

   Fiecare copil trebuie tratat individual, în concordanță cu nevoile lui, problemele cu care vine din familie și mai ales în funcție de capacitatea lui individuala.Surpriza va fi mare cand vei vedea pînă unde ea/el va putea ajunge, numai dacă vei acorda atenție sporită capacității de dezvoltare și progresare individuală."- Kovacs Zoltan, Coordonator de proiect. Astfel Close to School este deja un proiect de succes fiind considerat practica pozitiva pentru incluziunea socio- educațională a romilor.

   Printr-un program elaborat zilnic și mai ales prin dedicatia personalului implicat (rom si nerom), în cadrul proiectului s-au realizat peformanțe remarcabile, prin elaborarea și implementarea unui model de intervenție individualizat, pentru 100 de copii romi și neromi,  din 6 comunitați aflate la limita extrem de sarace, de la periferiile orasului.

   Prin activitați școlare, extreașcolare, curirculare, extracuriculare, formale și nonformale, abordarea multidimensională s-a realizat în concordanța cu capacitatea reală de dezvoltare a fiecarului beneficiar, cu rezultatele:
- scaderea ratei de abandon scolar de la 47% la inceputul proiectului la 1%;
- cresterea frecvenței școlare cu 92%;
- creșterea performanțelor școlare de la stadiul inițial până la finele proiectului cu 1.5 GPA(grade point average);
- implicarea activă a parinților romi si neromi în procesul educațional dar și social prin crearea unui grup de lucru activ la nivelul școlii cât și în cadrul Primăriei;
- înscrierea a 10 părinți la programul -Sansa a doua;
- 2 inițiative locale dezvoltate de comunități și autoritatea locala;
- implicarea parintilor romi in comitetul de parinti al scolii;
- constuctia unei relatii sanatoase intre familie- copil- scoala;
-prevenirea segregarii in scoala;
- realizarea unui cadru prietenos și armonios în școală;
- peste 50 de activitați extrașcolare intercultrale(ralizate cu sprijinul voluntariilor): Club de fotbal, Club cultural-artistic, ansambu de dansuriuri tradiționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu