luni, 15 octombrie 2012

SMURD Valcea in actiune

În ultimele 72 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru 35 situaţii de urgenţă.

smurd valcea   Echipajele au intervenit în localităţile Băile Govora, Călimăneşti, Drăgăşani, Grădiştea, Râmnicu Vâlcea şi Brezoi pentru: dureri precordiale, abdominale, lombare, traumatisme cranio-cerebrale, stări generale de rău şi hipertensiune arterială.

   După acordarea primului ajutor medical, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Elevi premiati la Festivalul – concurs de poezie religioasa, desfasurat la Tismana

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de premiere a Festivalului concurs de poezie religioasă „Natura – darul lui Dumnezeu pentru om”, aflat la a VI-a ediţie.
scris de Gabriela POPESCU

elevi valceni premiati   Evenimentul, organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, a Mitropoliei Olteniei, s-a desfasurat la Tabăra „Sfântul Nicodim” de la Tismana. Astfel, un juriu de specialitate a desemnat câştigătorii acestui festival.

   La secţiunea „Liceu”, premiul I a fost acordat lui Şişu Daniel Vlad, de la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, premiul II a fost atribuit lui Ciucă Daniel Cătălin, de la Grupul Şcolar „Charles Laugier” din Craiova, pe locul III s-a clasat Diaconu Cristian Andrei, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova iar Loredana Lupu, de la Liceul Tehnologic Turceni – Gorj, a primit menţiune.

   La secţiunea „Gimnaziu”, premiul I şi premiul special al juriului a fost acordat elevei Florescu Iulia, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, premiul II a fost înmânat elevei Piloiu Andreea, de la Şcoala Gimnazială „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea şi elevei Marcu Sonia, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

   Pe locul III s-au clasat elevele Cojocaru Maria Mălina şi Puşpană Elena, de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Gheorghe” din Craiova iar premiul menţiune a fost acordat elevei Deaconu Maria Mădălina, de la Şcoala Sălătrucel din judeţul Vâlcea.

Weekend "fierbinte" pentru pompierii din Drobeta Turnu Severin

Echipajele de intervenţie ale I.S.U. „Drobeta” au intervenit, în weekend, pentru stingerea a trei incendii, asistenţa şi transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale şi deblocarea unei ambulanţe.

weekend fierbinte pentru pompierii din drobeta turnu severin   Incendiile au izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, pe raza municipiului Orşova, la un depozit de furaje din satul Cerneţi şi la o casă de locuit din satul Recea. Pentru stingerea incendiului izbucnit la vegetaţia uscată şi litiera dintr-o pădure de pin, au  intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova, care au reuşit să împiedice extinderea incendiului la casele de locuit de pe str. Salcâmilor, din municipiul Orşova. Au fost afectate de incendiu 2 ha litieră şi vegetaţie uscată. Din primele cercetări, se pare că incendiul s-a declanşat din cauza creării din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul. După stingerea incendiului, pompierii au supravegheat focarul timp de 5 ore.

   Incendiul izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Cerneţi, a cuprins 2 tone plante furajere (fân şi coceni). Timp de mai bine de o oră, pompierii din cadrul Detaşamentul Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru stingerea incendiului produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

   Un alt incendiu, izbucnit duminică dimineaţa, la o casă de locuit din localitatea Recea, comuna Punghina, a cuprins 4 mp din acoperişul locuinţei, mobilierul şi materiale textile dintr-o cameră. Un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a  reuşit să stingă incendiul, înainte ca acesta să se extindă la întreaga locuinţă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs la coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Prins cu un cutit in clubul TAO din Ramnicu Valcea

Jandarmi care se aflau în  misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în municipiul Râmnicu Vâlcea, au fost sesizaţi în jurul orelor 4.10, cu privire la faptul că în incinta clubului "Tao" se află un tânăr care are asupra sa un cuţit.

prins cu un cutit in clubul tao din ramnicu valcea   Oamnenii legii au acţionat pentru identificarea tânărului, în persoana lui B. Bucur, de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Cu ocazia controlului corporal preventiv efectuat asupra acestuia a fost găsit un cuţit cu mâner din lemn, având lungimea totală de 18 cm şi lama de 7,5 cm.

   Tânărului i-au fost întocmite acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii faptei de „portul fără drept în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejduii viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică a cuţitului, pumnalului, boxului, şişului, castetului, a obiectelor fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”.

PELICANUL GRUP TAXI SRL - COMUNICAT

SC. PELICANUL GRUP TAXI SRL, cu sediul în Bucureşti, B-dul Hristo Botev, nr.10-12, sector 3, ca urmare evenimentului neplăcut, petrecut în data de 11.10.2012, transmitem următorul comunicat de presă

pelicanul grup taxi srl comunicat   Deoarece cu toţii  am fost martori la evenimentul petrecut pe Podul Grand, eveniment ce a avut un final fericit, prin prisma faptului că în locul unei pruncucideri, am asistat la salvarea de la moarte a unei fiinţe nevinovate, pe această cale felicităm încă o dată,  şoferul nostru de taxi şi partenerul său de trafic că au reuşit să salveze de la moarte acest bebeluş, acţionând într-un mod eroic, imobilizând-o şi blocând-o în acelaşi timp pe mama criminală.

   În urmă acestui eveniment, societatea noastră comercială, prin Directorul său General Ghisa Mihai Victor, a hotărât că în cazul în care copilul va fi încredinţat unui Centru de Îngrijire Minori, să se implice financiar în creşterea acestui copil. Ca urmare a acestei decizii, solicităm că managerul acelui centru sau instituţii ce se va ocupa de creşterea copilului să ne contacteze urgent pentru a ne informa cu privire la demersurile necesare.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Hoti MADE IN BUCURESTI, specializati in furturi din locuinte, arestati in Ramnicu Valcea - video

După o urmărire ca în filme, trei infractori au fost imobilizaţi de poliţişti pe strada Calea lui Traian.

   Astăzi, 13 octombrie 2012, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul  Investigaţii Criminale şi Biroul Criminalist, au prins în flagrant trei bărbaţi care, prin escaladare, au pătruns într-un imobil şi au sustras bunuri şi bani, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

   În jurul orei 03.00, infractorii, prin escaladarea unei conducte de gaze, întrând pe un geam lăsat deschis, au pătruns în locuinţa părţii vătămate. Cei trei hoţi au ieşit urmând acelaşi traseu şi au părăsit locul faptei cu ajutorul unui autoturism. S-a procedat la urmărirea acestora în trafic, reuşindu-se imobilizarea autoturismului pe strada Calea lui Traian.




   Cu ocazia controlului corporal şi al autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, documente şi  bani, despre care s-a stabilit ulterior că aparţin părţii vătămate, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1.000 lei, recuperat în totalitate. Cei trei tineri, Viorel N., de 25 de ani, Daniel M., de 20 de ani, Samir I., de 20 de ani, toţi din municipiul Bucureşti, au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, în vederea audierii.

   Poliţiştii efectuează cercetări faţă de cei trei pentru probarea săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ocazie cu  care s-a dispus pe bază de ordonanţă, reţinerea infractorilor pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă.

În prezent aceştia se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

Eficienta energetica: economii de miliarde

Măsuri vizând economisirea de energie, inclusiv renovarea clădirilor publice, programe de economisire pentru sectorul serviciilor publice și auditurile energetice pentru companii devin obligatorii conform unei directive UE privind eficiența energetică adoptată marți în plenară. Reducerea consumului de energie cu 20% ar putea determina economii de 50 de miliarde de euro pe an.

eficienta energetica   HD Eficiență energetică : economii de miliarde "Această legislație nu este numai esențială pentru atingerea obiectivelor de eficiență energetică; ea dă un impuls important economiei și creează locuri de muncă. Va reduce în mod considerabil costurile din ce în ce mai mari ale dependenței noastre de importurile de energie - 488 de miliarde de euro în 2011 sau 3,9% din PIB - ceea ce înseamnă foarte mult pentru țările care au probleme din cauza crizei", a declarat raportorul Claude Turmes (Grupul Verzilor/ALE, LU) în cadrul dezbaterii dinaintea votului. Importul de energie costă Uniunea Europeană peste 400 de miliarde de euro pe an.

Renovarea clădirilor publice

   Textul directivei cere statelor membre să renoveze 3% din totalul suprafeței "clădirilor încălzite și/sau răcite deținute și ocupate de administrația lor centrală" (departamentele administrative a căror responsabilitate se extinde la întreg teritoriul unui stat membru). Aceste reguli vor fi aplicabile clădirilor cu o suprafață totală utilă de peste 500m2 și, până în 2015, de peste 250 m2. Statele membre vor putea de asemenea să utilizeze măsuri alternative pentru a atinge obiectivele de eficiență energetică.

Programele de economisire pentru sectorul utilităților

   Companiile de energie vizate de această directivă vor trebui să realizeze "un obiectiv cumulativ în materie de economii de energie la nivelul utilizării finale" până 2020. Acesta va trebui să fie cel puțin echivalent cu obținerea unor economii noi în fiecare an, din 2014 până în 2020, de 1,5% din totalul vânzărilor anuale de energie către consumatorii finali, ca volum, calculat ca medie pe perioada de trei ani imediat anterioară datei de intrare în vigoare a directivei.

Auditurile energetice

   Toate marile companii vor trebui să se supună unor audituri energetice. Acestea vor trebui să înceapă în trei ani de la intrarea în vigoare a directivei și vor trebui realizate la fiecare patru ani de către experți calificați și acreditați. Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) nu sunt supuse acestor obligații.

Facilități financiare

Dispoziții speciale pentru stabilirea unor facilități financiare pentru măsurile de eficiență energetică sunt de asemenea incluse în directivă. Statele membre vor trebui să faciliteze crearea acestora sau utilizarea celor deja existente.
Directiva va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE, iar statele membre au la dispoziție 18 luni pentru transpunerea acesteia în legislația națională.
Directiva a fost adoptată de Parlamentul European cu 632 de voturi pentru 25 împotrivă și 19 abțineri.

sursa: Biroul de Informare al Parlamentului European în România

vineri, 12 octombrie 2012

DIICOT a destructurat o retea de trafic de droguri care actiona in Valcea si Sibiu - video

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu şi SCCO Vâlcea, au depistat în flagrant delict 5 persoane, având asupra lor diferite cantităţi de cannabis.

   Drogurile de risc erau distribuite către consumatorii din municipiul Sibiu, inclusiv în incinta căminelor studenţeşti, pentru suma de 50-100 de lei/gram. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţelor Sibiu şi Vâlcea au fost  descoperite şi ridicate diverse cantităţi de cannabis.


 
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Sibiu şi IJJ Sibiu. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS. La solicitarea procurorilor DIICOT instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea  infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Festival – concurs de poezie religioasa, in Tabara „Sfantul Nicodim” de la Tismana

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte”, a Mitropoliei Olteniei, organizează mâine, sâmbătă, 13 octombrie 2012, etapa finală a Festivalului – concurs de poezie religioasă „Natura – Darul lui Dumnezeu pentru om”, aflat la a VI – a ediţie.
Scris de Gabriela POPESCU   

elevii din valcea vor participa maine la festivalul concurs de poezie religioasa   Evenimentul va avea loc la Tabăra „Sfântul Nicodim” de la Tismana, începând cu ora 14.00. La concurs s-au înscris 55 de elevi din judeţele Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi iar vineri, 5 octombrie, un juriu de specialitate a selectat concurenţii calificaţi pentru etapa finală.

   "Elevii au compus câte trei poezii cu tema «Natura – darul lui Dumnezeu pentru om», astfel că au fost selectaţi 19 elevi, înscrişi pe trei secţiuni: primar, gimnazial şi liceal. În cadrul concursului, aceştia vor primi mai multe cuvinte cheie referitoare la tema aleasă, iar ei vor trebui să compună pe loc câte o poezie despre această temă, în timp ce elevii de liceu, câte două poezii. Se vor acorda nouă premii, câte trei pentru fiecare secţiune”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”. Festivitatea de premiere se va încheia cu un foc de artificii.

ISU Dolj in actiune

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Pleniţa, Bratovoieşti, Pleşoi şi Scaieşti au participat la stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată

isu dolj in actiune   În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au fost solicitate să intervină la 6 cazuri de asistenţă medicală de urgenţă şi 3 incendii, din care 2 incendii de vegetaţie uscată şi un incendiu la o societate comercială.

   Incendiile de vegetaţie uscată au fost pe raza localităţilor Almăj şi Calafat unde, din cauza focului deschis în spaţii deschise au ars aproximativ 37 ha vegetaţie uscată. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Pleniţa, Bratovoieşti, Pleşoi şi Scaieşti au participat la stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată în raioanele de intervenţie.

Accident rutier produs la Meris, in judetul Mehedinti

Joi, 11 octombrie 2012, la ora 19.44, F. GHEORGHE de 53 ani, din municipiul Motru, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism  pe D.N. 67 în localitatea Meriş, la km 36+850 m, a acroşat pe C. M., de 63 ani, din comuna Broşteni, judeţul Mehedinţi, care circula pe partea carosabilă.

   În urma coliziunii a rezultat rănirea uşoară a pietonului, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatând o concentraţie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto este posesor al permisului de conducere, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi purta centura de siguranţă. Starea de viabilitate a drumului nu a influenţat producerea accidentului de circulaţie.

   S-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de lege.

A fost prins autorul accidentului produs miercuri la Stuparei

Criminalul pe patru roţi care a lovit o fată de 17 ani şi a fugit de la locul accidentului a fost identificat. Fata a fost transportată în stare de comă la Spitalul Clinic de Urgenţă Prof. dr. Bagdasar-Arseni din Bucureşti.

a fost prins autorul accidentului produs miercuri la stuparei   În urma verificărilor efectuate joi, 11 octombrie 2012, a fost stabilită identitatea conducătorului auto care a fugit de la locul accidentului produs miercuri, 10 octombrie 2012, pe DN 64 – Stupărei. Acesta este B. Constantin, de 31 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

   Fugarul conducea un autoturism marca Citroen, care în momentul identificării autoturismului prezenta avarii la partea dreaptă faţă, parbriz spart, far dreapta spart, aripă dreapta şi stâlp dreapta faţă. Cercetările continuă faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea integrităţii corporale fără încuviinţarea poliţiei şi vătămarea corporală din culpă.

joi, 11 octombrie 2012

Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale deschide portile la ISU Valcea

În acest an, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale va fi marcată, vineri 12 octombrie, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea va organiza „Ziua Porţilor Deschise” şi se vor  desfăşura activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar şi să o pregătească pentru astfel de situaţii.

ziua internationala pentru reducerea riscului dezastrelor naturale deschide portile la isu valcea   Începând cu ora 10.00, până la ora 12.00, cetăţenii vor putea vizita unitatea din Râmnicu Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunitatea din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, prilej cu care vor avea posibilitatea să vadă dotarea cu mijloacele de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă şi să afle modul de comportare în diverse situaţii. Accesul în unitate se va face pe baza unui act de identitate, iar copiii vor fi însoţiţi de persoane care se pot legitima.

   În categoria fenomenelor naturale distructive de origine geologică sau meteorologică sunt cuprinse cutremurele, alunecările şi prăbuşirile de teren, inundaţiile şi fenomenele meteorologice periculoase (uragane, tornade), care afectează violent zone mari de teren, pe termen lung, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant. Mulţi oameni din întreaga lume şi-au pierdut viaţa, casele sau accesul la facilităţile esenţiale, cum ar fi spitalele, ca urmare a dezastrelor naturale (cutremure, secetă, tsunami, inundaţii grele, uragane sau cicloane). Multe dintre aceste catastrofe au cauzat pagube economice în unele ţări. Tsunami-urile şi cutremurele din Oceanul Indian sunt un exemplu tragic de vulnerabilitate în faţa dezastrelor şi modul în care comunităţile pot fi lăsate în sărăcie extremă în câteva ore.


   În anul 1989, prin Rezoluţia nr.44/236, Adunarea Generală a O.N.U. a desemnat a doua zi de miercuri din luna octombrie, ca fiind “Ziua Internaţională  pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, iar 12 ani mai târziu, aceeaşi adunare a decis să menţină respectarea acesteia ca un vehicul de promovare a culturii globale, cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor. Conform Rezoluţiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) nr. 56/195 din 21.10.2001 şi nr. 64/200 din 21.12.2009, s-a decis ca, în fiecare an, la data de 13 octombrie, să fie marcată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor.

   Toţi cei implicaţi în reducerea riscului de producere a dezastrelor au prilejul să organizeze, în această zi, activităţi de sensibilizare la nivel comunitar, care pot avea un impact mare în atenuarea unui dezastru.

   "Chiar dacă hazardele naturale vor continua să facă parte din viaţa de zi cu zi, deciziile şi acţiunile întreprinse de oameni pot juca un rol critic în prevenirea acestora de a deveni viitoare dezastre". – UNISDR. (UNISDR Strategia Internaţională de Reducere a Dezastrelor este organismul responsabil cu reducerea riscului dezastrelor la nivel internaţional).

   Prima sărbătorire a acestei zile, în România, a fost în 2009, iar Vâlcea a fost primul judeţ unde a fost organizat seminarul naţional dedicat Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Adina Cicort, intr-un turn de castel

Imaginaţi-vă în odaia unui turn vechi de castel, o frumoasă poetă
Scris de Maria Diana POPESCU - Agero   

adina cicort   Imaginaţi-vă în odaia unui turn vechi de castel, o frumoasă poetă, cu răsăritul de mătase pe trup, suavă ca o floare de colţ, cu ochii verzi şi plete scurse pe un horn din cer, cu orologiul metaforei în buzunarul de la piept - o mireasă tînără, locuită de un prunc, iar alături de ea, Universul intrat pe furiş pe fereastră: „Universul cuprins într-o clepsidră/ E trupul tău, Femeie.../ În pletele-ţi lungi stă fermecată luna/ Şi vraja ta se aşterne în condeie.../ Copilăria soarelui şi negura furtunii/ Privirea ta le-atotcuprinde,/ Mister, dorinţă, joc, patimă,/ Mă farmecă, mă prinde..." Copilul din ea întrebînd-o de bunicii castelului, de proprietarii milioanelor de chei, plecaţi sub arcade cu fluturi orfani.

   Discurs liric pur, încărcătură emoţională, stăpînire de sine, un fel de participare totală la bucuria existenţei. Parcă împodobită cu fructe colorate, poeta învaţă să iubească, scriind cuvinte de foc în palma stăpînului: „Cu unduiri şi blânde forme te legeni prin odaie,/ Doar, te-oi zări, divino!/ Abandona-voi vorbele printre cerneală şi hârtii... / şi ne-om iubi!/ Umil poet şi muza mea bălaie...". Doamne, ce misiune de onoare!

   Aşa mi-o imaginez, eu cititorul, pe Adina Cicort, poeta, cît de frumoasă este în mineralitatea ei! Desprinsă din lucrurile mărunte ale acestui secol, înnoită în miezuri de zile, în miezuri de nopţi şi de dor, cu un intimism solemn, ca principiu de emoţiune poetică: „Îţi ating pielea cu nesaţ,/ Te privesc, te sărut, te ador,/ Miroşi a cafeaua dulce, cu zaţ,/ În care vreau să citesc despre viitor.../ Mâinile noastre se strâng ca într-un dans,/ Respir din răsuflarea ta, ameţesc.../ Mă las furată de val, în balans,/ Suntem ca-ntr-un vis, te iubesc...".

   Adina iese din definiţie, din sentinţă, din gol şi din rece turn. Ceea ce impresionează este posesiunea limbajului, întrebuinţarea lui simplă dar şi viguroasă, de un realism pregnant, fără nicio sforţare. Nimic formal, nimic decorativ, Adina relaţionează/ dialoghează, de pe poziţia muritorului cu timpul, cu ilimitatul, cu Dumnezeu: „Seara se lasă încet,/ Pe deal miresme învie,/ Se aude toaca bătând.../ „Închină-te maică, mâine-i Sfântă Mărie!"/ Îşi face cruce draga bunică/ Şi eu, serioasă, îi dau ascultare,/ Am numai cinci ani, sunt mică,/ Dar toţi îmi spun c-am privire de om mare!/ Bunicul obosit a venit de la câmp./ Bucatele sunt gata, ne strângem cu toţii,/ Şi vietăţile se adăpostesc la culcuşuri pe rând... / Rostim Tatăl Nostru cu privirea plecată,/ „Mulţumim Doamne pentru bucate, pace şi casă,/ Dă la toată lumea sănătate şi recoltă bogată,/ Curăţă răul, păzeşte de războaie, boală, năpastă!".

   Adina Cicort se încrede în capacitatea poeziei, iar versul o transpune în imagini neminate de niciun exces, de nicio dezgolire: „Miroase a lemn vechi şi a măr,/ Focul trosneşte a poveste/ Şi atât de bine cu tine îmi este,/ Iubite, trece-mi mâna prin păr.../ ... În mansarda noastră veche/ Ne vom iubi ca întâia dată,/ Vom răscoli amintiri, pasiunea uitată/ Şi-om fi iar suflet cu suflet, pereche.../ Focul trosneşte a poveste,/ Ce frumos e în lume, ce bine ne este!"

   Admirabil, cum reuşeşte să-şi păstreze acest splendid însemn al percepţiei ingenue! Precum un Stendhal în eseul „Despre dragoste" - trăirile Adinei se încarcă de cristalele unei imaginaţii profunde şi ordonatoare. La fel ca o ramură verde aruncată într-o mină de diamante şi scoasă de acolo încărcată de cristale preţioase, versul absoarbe ca un burete sucul inspiraţiei şi-l pune în circulaţie prin poeme de o frumuseţe demnă - poeme din turn de castel, cînd un anotimp se termină şi altul se pregăteşte să-i ia locul. Anexez şi permanenta întoarcere a Adinei în orizontul copilăriei, la detaliile mătăsoase, din care construieşte cu mare uşurinţă prospeţimea bucuriei poetice: „Se duce zăpada şi iarna geroasă,/ Au răsărit ghiocei şi zambile!/ Voioasă alerg desculţă de-acasă/ Să mângâi primele fire de iarbă fragile..."

   Nevoia Adinei Cicort de a da o formă lirică sentimentelor şi speranţelor, nevoia de a impregna virtuţi poetice şi artistice lumii înconjurătoare, prin poezie şi prin pictură este manifestarea articulată, consecventă, a unui spirit stăruitor în bine şi în frumos.

Traficanti de droguri prinsi in flagrant de DIICOT Mehedinti

Doi tineri din judeţul Timiş au fost prinşi în timp ce vindeau cannabis

traficanti de droguri prinsi in flagrant de diicot mehedinti   Joi, 10 octombrie 2012, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova - SCCO Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT-BT.Mehedinţi, cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Mehedinţi, BCCO Timisoara-Serviciul Antidrog, S.O.S. Timisoara si Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Timis, au organizat şi desfăşurat o acţiune de prindere în fragrant a lui G.R.F.,de 19 ani, din oraşul Buziaş, judeţul Timiş, şi I.A.I., de 19 ani, din Lugoj, în timp ce comercializau cantitatea de aproximativ 250 grame cannabis contra sumei de 10.000 lei, pe raza comunei Racovița, judeţul Timiş.

   În urma efectuării a două perchezitii domiciliare, la una dintre locaţii, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 126 grame cannabis şi un număr de 7 plante cultivate de cannabis cu o masă totală de 1,030 Kg.

   G.R.F. şi I.A.I. au fost prezentaţi Biroului Teritorial Mehedinţi al D.I.I.C.O.T. care a dispus reţinerea lor pe o perioadă de 24 ore, iar astăzi, 11 octombrie 2012, au fost prezentaţi Tribunalului Mehedinti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile, propunere însuşită de către Tribunalul Mehedinti.

Internet pentru uituci in Primaria CRAIOVA

Centrul de Informare pentru Cetăţeni pune la dispoziţia cetăţenilor un calculator conectat la internet

internet pentru uituci in primaria craiova   În scopul simplificării şi consolidării serviciilor furnizate pentru cetăţeni, începând cu data de 8 octombrie 2012, Primăria Municipiului Craiova pune la dispoziţie în cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni un calculator conectat la internet, accesibil în permanenţă cetăţenilor în cazul în care aceştia nu deţin asupra lor toate documentele necesare emiterii actelor administrative, având posibilitatea să acceseze căsuţele de mail pentru descărcarea documentelor care lipsesc în vederea completării documentaţiilor aferente.

DIRECTII ABERANTE

Se joacă un nou „moment istoric” la nivel înalt! Motivînd că ar fi interesate de liniştea şi starea socială a locuitorilor planetei, S.U.A. şi Rusia pregătesc „normalizarea” relaţiilor economice.
 Scris de Maria Diana POPESCU - Agero   

maria diana popescu   În ciuda faptului că statul rus este în prezent membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, există un articol de lege - amendamentul lui Jackson-Vanik, datînd din 1974, care împiedică relaţiile comerciale normale dintre companiile americane şi cele ruseşti. Mai degrabă, ruşii şi americanii vor să-şi dea mîna contra unui inamic de temut. Profetul crizei, Nouriel Roubini uimeşte din nou cu declaraţii şoc: „Economia mondială are nevoie de încă o criză financiară masivă pentru a distruge băncile mari, care au încă probleme grave, ce nu s-au atenuat în timp”.

   Omenirea ar fi gata să mai suporte încă o criză, dacă aceasta ar fi motivul dispariţiei sclavagismului generat de bănci. Cine să mai aibă încredere în sistemul bancar mondial, în miile de filiale (nişte plante carnivore însămînţate pe teritoriul statelor) – antrenate în goana egoistă după profituri uriaşe, care au dereglat mersul lumii? Roubini, cel care a atras atenţia asupra crizei financiare din 2008, a mai spus: „Singura soluţie este aceea de a distruge băncile care sunt prea mari pentru a se prăbuşi. Nu există nicio altă alternativă. Mă gândeam că va exista cineva care să ia decizia asta după ce ne-am confruntat cu cea mai acută criză din ultimele generaţii. Poate că avem nevoie de o nouă criză financiară.” Uite, cum dintr-o dată acest profet mi-a devenit drag!

   Nu pot fi trecute sub tăcere realizările Europei sub conducerea celui mai slăbuţ şef al Comisiei Europene, cel care i-a lăsat pe portughezi într-o situaţie dezastruoasă: şomaj masiv al tinerilor, copii săraci şi cele mai mari disparităţi între statele membre U.E. Păcat de acest proiect, atît de dificil de dus la capăt! Nu doar că nu mai seamănă deloc cu ceea ce au dorit părinţii fondatori ai Comunităţii Europene, dar a încăput pe mîinile unor vînzători de gogoşi!

   Povestea cu scopul uniunii, acela ca toate naţiunile Europei să trăiască precum fraţii, nu mai poate adormi nici copiii din orfelinate. Traiul e tot mai scump şi mai greu de suportat, Leul nostru, o biată pisicuţă de maidan, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, sute de pensionari se înghesuie la cozi să prindă un pachet cu alimente, şi atunci mă întreb: unde sînt banii aruncaţi de F.M.I. în stînga şi în dreapta? De ce obligă ţările să ia atîţia bani cu îmtrumut şi atît de uşor, ştiind clar că nu-i vor putea înapoia vreodată. O explicaţie ar fi că F.M.I. forţează semnarea unor acorduri profitabile, iar singurul de acest gen, în schimbul uriaşelor sume, ar fi garantarea cu suveranitatea statului respectiv - un fel de „credit ipotecar” la nivel de stat.

   Românii au din nou parte de bucurii. După ce majorarea accizelor a adus deja scumpiri şi va aduce de anul viitor altele în lanţ, impozitele şi taxele vor scoate mai multe parale din buzunarele noastre. „De la 1 ianuarie, se vor majora cu 16 procente birurile pentru locuinţe, maşini şi terenuri.” Noua găselniţă îi va arde şi mai rău pe români la buzunare în 2013, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Motivul invocat de Ministerul Finanţelor este rectificarea ratei inflaţiei din perioada 2010-2012. Cei care nu-şi mai încap în piele de bucurie, sînt primarii. Măsura va aduce sute de milioane de lei la bugetele locale.

   Cel mai mult vor scoate din buzunar proprietarii de terenuri agricole, păduri, păşuni, livezi sau vii, precum şi cei care au animale, pentru că şi taxele pentru aceste proprietăţi vor creşte. Mai mult, hotărîrea prevede şi creşterea taxelor pentru eliberarea sau schimbarea documentelor: acte de identitate, certificat de căsătorie etc. Acelaşi act normativ stabileşte amenzi de pînă la 700 de lei pentru cei care nu-şi înregistrează la timp cumpărarea sau vînzarea unei proprietăţi.

   De acum să vezi trai pe bietul român! Mai ales că vaccinul minune „hexavalent”, pentru imunizarea copiilor cu vîrste cuprinse între două şi şase luni împotriva difteriei, a tetanosului, a tusei convulsive şi a poliomielitei, va fi distribuit în luna octombrie. Tot cu acordul Guvernului, desigur. E şi acesta un mod de a reduce la tăcere generaţiile care vor să vină. Tot felul de vaccinuri, de medicamente şi produse farmaceutice periculoase sînt puse în circulaţie în ciuda accidentelor provocate. Într-una din cărţile sale, Dr. Louis De Brouwer, Doctor în medicină, specialist în biologie moleculară şi în homeopatie, dezvăluie cu mult curaj interesele financiare ale concernelor farmaceutice şi direcţia aberantă spre care se îndreaptă medicina contemporană „prin existenţa fraudei, a abuzului de încredere şi a înşelătoriei”.

Radu Cosmin, un tepar din Ramnicu Valcea, a fost trimis in judecata

Radu Cosmin, administrator al unei societăţi comerciale,  acuzat pentru că în numele firmei a achiziţionat bunuri fără a avea banii necesari în cont, a fost trimis în judecată de poliţiştii vâlceni. Prejudiciul creat a fost de aproximativ 457.000 lei 

un tepar din ramnicu valcea   La sfârşitul lunii trecute, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, l-au trimis în judecată pe Radu Cosmin, de 39 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care este cercetat într-un dosar de înşelăciune. Din probatoriul administrat până în prezent, s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2007, acesta a emis mai multe instrumente de plată fără acoperire în calitate de administrator. Ulterior, le-a folosit pentru plata diverselor mărfuri achiziţionate de la mai mulţi agenţi economici, deşi în conturile societăţilor respective nu exista disponibilul necesar decontării.

  Totodată, oamenii legi au stabilit că sumele de bani provenite din valorificarea mărfurilor erau folosite în scopuri contrare societăţilor, iar operaţiunile comerciale nu erau cu exactitate evidenţiate în contabilitate. În acest mod, a creat părţilor vătămate un prejudiciu de peste 457.000 de lei.

   În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Vâlcea au propus trimiterea în judecată a lui Radu Cosmin, acesta fiind cunoscut ca principal suspect şi de comiterea altor infracţiuni contra patrimoniului. Propunerea dată de către ofiţerii de investigarea fraudelor a fost confirmată de procurorul de caz.

Apel către Congresul al V-lea al Diasporei Republicii Moldova

Apel către Congresul al V-lea al Diasporei Republicii Moldova

consiliul unirii va invita in randurile saleStimaţi participanţi,
   Consiliul Unirii, constituit în februarie 2012, include în rîndurile sale, prin înscriere benevolă, o seamă de cetăţeni ai Republicii Moldova, plecaţi peste hotare urmare a situaţiei economice şi sociale dificile din societate. Dumneavoastră, în opinia noastră, sunteţi cei mai buni români, care şi-au asumat toate riscurile integrării în ţări străine, pentru a asigura supravieţuirea familiilor lor şi supravieţuirea celui de-al doilea stat românesc, prin mijloace constituind 40 la sută din PIB.

   Românii basarabeni au cunoscut viaţa europeană şi – suntem siguri – sunt adepţii ideii de unitate naţională românească şi de reîntregire a neamului românesc drept un deziderat sfânt. Exact această speranţă a Dumneavoastră a condus la votul masiv pe care l-aţi dat în 2009 şi în 2010 pentru forţele declarate proeuropene, care, însă, ajunse la guvernare, au uitat de rolul decisiv al Diasporei în producerea alternanţei democratice la Putere.

   Consiliul Unirii a organizat şi sprijinit, în acest an, numeroase acţiuni dedicate datei tragice a destinului românilor din stânga Prutului – 200 de ani de ocupaţie ruso-sovietică. Nici după proclamarea Independenţei, Republica Moldova nu a obţinut o adevărată Renaştere Naţională. Dezamăgiţi şi disperaţi, basarabenii au plecat în lume, asigurând viabilitatea unui stat în care lucrurile nu se îmbunătăţesc.

   Se pare că şi actuala Putere, ca şi cea comunistă, ştie doar să manipuleze Diaspora prin slogane stataliste, în scopul egoist de a obţine voturile necesare ca să promoveze sus trădători de interes naţional, în timp ce, de fapt, supravieţuirea celui de-al doilea stat românesc se datorează, de două decenii, remitenţelor gastarbaiterilor şi ale căpşunarilor.

   Guvernanţii nu au răspuns, însă, acestei contribuţii financiare şi electorale a imigraţilor noştri prin crearea celor 100 de mii de locuri de muncă promise, a unui cadru juridic, economic şi financiar pentru a valorifica şi proteja investiţiile propriilor cetăţeni în economie, restabilind încrederea în stat prin reducerea corupţiei, a protecţionismului şi a injustiţiei.

   Suntem convinşi că românii basarabeni se regăsesc peste hotare în societăţi şi acţiuni comune cu fraţii români, plecaţi şi ei la munci pentru a supravieţui. Noi, Consiliul Unirii, avem o mulţime de asemenea exemple, pe care le-am salutat şi propagat prin resursele ce ne stau la dispoziţie. Noi credem că acel curaj pe care l-aţi demonstrat prin efortul de a răsturna regimul comunist trebuie urmat, consecvent, prin efortul de a vă uni peste hotare - români cu români - şi a cere Unirea celor două state româneşti. Pentru a fi cu toţi românii împreună în comunitatea euratlantică şi a avea un Stat Românesc Unitar comun şi puternic, salvând neamul românesc de urgia din Est, ce ne şantajează continuu şi se împotriveşte dezideratului nostru european.

   Numai cu toată românimea vom fi în rând cu lumea civilizată şi ne vom bucura de toate avantajele comunităţii europene, care ne aşteaptă, uniţi între noi.

   Consiliul Unirii vă invită alături, să pledăm împreună pentru eliberarea noastră definitivă, pentru lichidarea consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop şi pentru realizarea aspiraţiei seculare de unitate a românilor.

luni, 8 octombrie 2012

Autoturism Dacia proiectat in raul Olt, la Calimanesti

Poliţiştii Serviciului rutier au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 7 la Călimăneşti.

autoturism dacia proiectat in raul olt   Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit din primele cercetări că A. Sabin, în vârstă de 36 ani, din localitatea Făgăraş, judeţul Braşov, în timp ce conducea un autotir care tracta o  semiremorca pe DN 7, spre Râmnicu Vâlcea, la km 202+500m, într-o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta, semnalizată corespunzător, neadaptând viteza de deplasarea a pătruns pe sensul opus de mers şi a acroşat o autoutilitară marca Renault, condusă de V. Alexandru, după care a intrat în coliziune frontală stânga cu un autoturism Dacia, condus de D. Viorel, din oraşul Brezoi. În urma impactului autoturismul Dacia a fost proiectat în râul Olt.

   Persoanele rănite au fost transportate la spital, primind îngrijiri medicale. Astfel A. Sabin a fost diagnosticat cu policontuzii, plagă cot stâng, D. L., de 11 ani şi D. I., de 9 ani, ambele din oraşul Brezoi, pasagere spate din autoturismul Dacia au fost diagnosticate cu policontuzii faciale şi membre şi D. Mihaela, de 34 de ani, din localitatea Brezoi, pasager dreapta faţă a autoturismului Dacia, a primit diagnosticul de contuzie şold drept.

   În urma testării cu aparatul etilotest a lui A. Sabin, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor  auto le-au fost  recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Traficul în zonă a fost blocat mai multe ore, iar până în jurul orei 03.00 pe DN 7, km. 202 +500 m, s-a circulat alternativ.

Subventii de caldura acordate in CRAIOVA

Subvenţii de căldură acordate populaţiei pentru iarna 2012/2013

subventii de caldura acordate in craiova   Direcţia Administraţie Publică şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Minicipiului Craiova prin Biroul Alocaţii, Indemnizaţii, Ajutoare Încălzire Locuinţe va derula, începând cu data de azi, 8 octombrie 2012, în municipiul Craiova, activitatea de distribuire a cererilor de acordare a ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, potrivit O.U.G. nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

   Înregistrarea cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei se va face la sediul Biroului Alocaţii, Indemniuaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr.14, de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00.

Distribuirea cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se va face astfel:

1. Pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale distribuirea cererilor se va face de la sediul Biroului Alocaţii, Indemniuaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr.14.şi de la sediul G.D.F. Suez Craiova Dolj din str. Bibescu nr.15;
2. Pentru încălzirea locuinţei cu energie term
ică distribuirea şi înregistrarea cererilor se va face prin Asociaţiile de Proprietari/Locatari;
3. Pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, distribuirea cererilor se va face de la sediul Biroului Alocaţii, Indemniuaţii, Ajutoare încălzire locuinţe, din str. Mitropolit Firmilian nr.14.

„Reparatie materiala”

Parlamentarul vâlcean Aurel Vlădoiu a iniţiat – alături de colegii deputaţi Dorel Covaci, Laurenţiu Nistor, Vasile Popeangă, Constantin Stragea – un proiect de lege privind acordarea unui ajutor financiar pentru persoanele din fostele localităţi necooperativizate în perioada comunistă.

reparatie materiala   „Este vorba de acordarea unui ajutor financiar lunar acelor oameni care au livrat la fondul centralizat al statului, prin sistemul de contractări şi achiziţii, produse alimentare şi nealimentare. Iniţiativa legislativă a trecut de Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor”, declară social – democratul Vlădoiu.

   Iniţiativa legislativă se doreşte o „reparaţie materială” pentru cetăţenii care au livrat la fondul centralizat al statului bunuri din propriile gospodării, numărul acestora fiind – în judeţul Vâlcea – de ordinul sutelor.

Anchete sociale pe banda rulanta printre salariatii de la Oltchim

S-au întocmit, în regim de urgenţă, peste 300 de anchete sociale printre salariaţii de la SC Oltchim SA, anchete comandate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

emilian francu  Primarul Emilian Frâncu a solicitat departamentelor din cadrul Primăriei să redacteze până la finele săptămânii propunerile de buget pentru anul 2013 şi urgentarea procedurilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din oraş.

   Într-o şedinţă desfăşurată astăzi, la Primăria Râmnicu Vâlcea, s-au stabilit mai multe evenimente ce se vor derula în următoarele zile, printre care şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal, ce va avea loc în data de vineri, 12 octombrie, la ora 11.00, sau festivitatea ”Nunta de Aur” pentru 18 cupluri de râmniceni ce îşi aniversează 50 de ani de căsnicie, ce se va derula tot vineri, de la ora 13.00.

Profesorul Adrian Florin Dulugeac a fost arestat

Adrian Florin Dulugeac, din Drăgăşani, şef de lucrări la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare - Universitatea Bioterra Bucureşti, este acuzat pentru corupţie şi fals

profesorul adrian florin dulugeac a fost arestat   Vineri, 5 octombrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis recursul declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea împotriva încheierii prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea preventivă a profesorului Adrian Florin Dulugeac, pentru 29 de zile.

   Urmare a emiterii mandatului de arestare preventivă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au procedat la identificarea şi încarcerarea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.

   Vă reamintim că în urma unor percheziţii efectuate pe 27 septembrie (19 la Bucureşti şi câte una în judeţele Olt, Vâlcea şi Ilfov), în cazul unor profesori universitari şi a altor salariaţi de la Universitatea Bioterra, au fost ridicate documente de evidenţă a studenţilor, unităţi de calculator şi laptopuri, lucrări întocmite de studenţi la susţinerea examenelor semestriale sau anuale, lucrări de licenţă şi sume de bani.

   Se fac cercetări faţă de Adrian Florin Dulugeac şi Laura Harcan, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra, din municipiul Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, respectiv pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

citeşte TOATĂ ştirea aici: www.eurovalcea.ro PROFESOR ARESTAT

O noua aventura in compania Flaviei de Luce - La Editura TREI

Pregătiţi-vă de o nouă aventură în compania Flaviei de Luce, copilul detectiv!

o noua aventura in compania flaviei de luce   E noapte în Palings, micul luminiş de pe domeniul Buckshaw, unde bătrâna ghicitoare şi-a parcat peste noapte caravana. Sub razele înşelătoare ale lunii, Flavia de Luce, chimist pasionat şi detectiv amator de senzaţii tari, descoperă că bătrâna care i-a citit trecutul în apele ceţoase ale unui glob de cristal zace acum pe jumătate moartă... Oare cineva a încercat să se răzbune? Sau să fie vorba despre un tâlhar?

   Şi pentru că o întâmplare sinistră nu vine niciodată singură, în grădina cu fântâni de la Buckshaw, Flavia descoperă un cadavru care atârnă în bătaia vântului. O nouă crimă tulbura apele de la conacul familiei de Luce. Cu toate că nu are voie să iasă din camera ei pe durata anchetei, eroina noastră reuşeşte şi de data aceasta să evadeze. Călare pe Gladys, bicicleta însetată de aventuri, făcând slalom printre fuioarele de ceaţă care sfredelesc ici şi colo peisajul rural, Flavia aduna indiciu după indiciu...


   Hering roşu fără muştar este al treilea dintr-o serie de cinci romane, serie a cărei protagonista este Flavia de Luce, fetiţa detectiv pasionată de chimie. Succesul mondial a început cu primul roman din seria respectivă, Plăcintă e dulce la sfârşit, carte tradusă în 36 de limbi şi recompensata în 2007 cu Dagger Award, precum şi cu numeroase alte distincţii literare.

   Eroina de neuitat, Flavia de Luce aduce un suflu nou în literatura poliţistă şi a sedus deja numeroşi cititori din Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Germania. La cei 11 ani ai ei, Flavia este o puştoaică vioaie şi imprevizibilă, cu un simţ al observaţiei ieşit din comun, capabilă de asociaţii dintre cele mai neaşteptate şi de unele deducţii logice demne de un Sherlock Holmes. Pasionată de chimie, în special de prepararea otrăvurilor, ea îşi foloseşte cunoştinţele despre substanţe şi compuşi chimici în dezlegarea cazurilor misterioase cu care se confruntă comunitatea din Bishop Lacey.

Alan Bradley trăieşte în Canada, a publicat numeroase poveşti pentru copii, precum şi o carte de memorii (The Shoebox Bible, în 2004) şi a lucrat ca jurnalist în presă canadiană.

La Editura TREI, în aceeaşi serie au apărut:
PLĂCINTĂ E DULCE LA SFÂRŞIT
BURUIANA CARE ÎMPLETEŞTE ŞTREANGUL
Exporom Auto Show şi 4Tuning FEST deschid porţile primei ediţii, vineri, 12 octombrie 2012, la Exporom Pantelimon (Bd. Biruinţei nr. 98, Pantelimon, Ilfov).

distractie si pasiune la exporom auto show si 4tuning fest   Automobile electrice, mașini modificate, unele chiar unicat, dar şi modele noi ale mărcilor prezente pe piaţa din România vor putea fi admirate în week-end, la Complexul Exporom. Pilotul de raliuri ajuns legendă în România, multiplu campion naţional, Titi Aur, va participa la cele două manifestări alături de „Şcoala mobilă de conducere defensivă şi Pilotaj”.

   Timp de 3 zile, publicul amator şi specialiştii sunt invitaţi să asiste la un spectacol pe 4 roţi, accesul fiind liber, iar transportul gratuit pentru vizitatorii care ajung la staţia de metrou Republica.


   „Firmele de profil vor prezenta o serie de noutăţi în materie de tuning, iar cluburile auto aşteaptă să uimească publicul şi de această dată. De la cele mai vechi maşini (zona Retro), până la cele modificate, toate vor fi admirate, unele chiar premiate. La toate acestea se adaugă şi Finala de Car Audio, dar şi alte demonstraţii ce au ca ingredient sau punct de atracţie principal pasiunea pentru autoturisme!”, a declarat Roxana Soare, Project Manager Exporom.

   Ţiriac Auto anunţă prezenţa tuturor mărcilor din portofoliu. Alături de mărcile Ţiriac Auto, publicul va putea admira şi modelele aduse de Eurial Invest, dealer Peugeot.

Mașini electrice -  prezente la Exporom

  În perioada 12-14 octombrie, Exporom Auto Show şi 4Tuning FEST îşi vor întâmpina oaspeţii şi cu automobile electrice MIA Electric, disponibile pe piaţă prin importatorul unic E-Motion Electric. De asemenea, iubitorii sportului pe două roţi au ocazia să testeze bicicletele electrice Hero Eco.

duminică, 7 octombrie 2012

Obsedat sexual urmarit in Ramnicu Valcea - Imagini video pe strada Armoniei

Se solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unui răufăcător
   Poliţiştii vâlceni efectuează cercetări, declanşate în urma unor sesizări, pentru identificarea unui bărbat, în vârstă de aproximativ 35 - 40 de ani, care este principalul suspect de încălcarea legii în repetate rânduri. Din verificările efectuate până în prezent, s-a stabilit că suspectul îşi alege ca şi loc de comitere a faptelor spaţii mici, locuri nesupravegheate din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu precădere pe timpul zilei.


   Semnalmente: înălţime 1,70 – 1,80 m, păr negru, lung, ochi de culoare deschisă ten măsliniu, fără păr pe faţă, constituţie atletică, faţă ovală, ţinută îngrijită. Vă oferim o filmare cu acesta, şi sugerăm celor care au informaţii să sune imediat la 112 sau să meargă la cea mai apropiată secţie de poliţie!
   Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la identificarea autorului trebuie să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Declaratii de presa facute la Bratislava, de Victor Ponta, cu privire la OLTCHIM

Barroso este aşteptat la București, în această lună.

declaratii de presa facute la bratislavaVictor Ponta: "Pot să vă asigur că voi discuta cu comisarul Almunia referitor la cererea pe care am înaintat-o, de ajutor, de împrumut pentru Oltchim, ca să avem cât mai rapid un răspuns favorabil. Asta pot să vă asigur, aveam stabilită, dacă nu pentru astăzi, atunci pentru luni, o discuţie şi evident cei de la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Economiei se vor duce imediat la Bruxelles ca să prezinte cazul nostru cât mai bine. Comisia Europeană este foarte reticentă când vine vorba de împrumuturi, de ajutor de stat, nu doar cu România, cu toate ţările din Uniunea Europeană, şi atunci, dacă nu ne explicăm bine cazul, nu câştigăm".

   "De altfel, în 2009, când ministrul Videanu a cerut – bun, era vorba de o sumă mult mai mare, 370 de milioane de euro - acel ajutor de stat, sigur că n-a avut niciun succes, pentru că nici măcar n-a explicat şi nici nu s-a dus să spună de ce vrea să cheltuie acei bani. Acum vreau ca lucrurile să se desfăşoare serios şi profesionist şi să avem un răspuns favorabil[...]. Cererea fiind făcută pentru o sumă sub 10 milioane de euro, răspunsul trebuie să-l avem în treizeci de zile. Dacă e peste 10 milioane, după aceea termenul, este de şase luni, nu? Şase luni când e vorba de un ajutor de stat mai mare".

Corala Protoieriei Ramnicu Valcea la Concursul national de muzica ecleziala „Laudati pe Domnul”

Corala Protoieriei Râmnicu Vâlcea, va participa la un concurs naţional de muzică bisericească, care se va desfăşura la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova

corala protoieriei ramnicu valcea   Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de învăţământ, activităţi cu tineretul şi de catehizare, organizează la data de 15 octombrie 2012 faza mitropolitană a Concursului naţional de muzică eclezială „Lăudaţi pe Domnul”, care se va desfăşura la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

   Vor participa două formaţii: corala Protoieriei Râmnicu Vâlcea, dirijată de pr. prof. dr. Ioan Gavrilă, şi corala Protoieriei Craiova Sud, din Arhiepiscopia Craiovei, dirijată de pr. conf. univ. dr. Antoniu Zamfir. Formaţia câşigătoare va reprezenta Oltenia la faza finală a competiţiei, care va avea loc în data de 27 octombrie 2012, de praznicul Sfântului Dimitrie Basarabov, la Palatul Patriarhiei Române, din Bucureşti.

Mugur Isarescu – Câştigătorul trofeului U.M.F. “Carol Davila”

Zilele U.M.F. “Carol Davila” s-au încheiat într-o atmosferă solemnă prilejuită de decernarea premiilor Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”.

mugur isarescu   Vineri, 5 octombrie 2012, a avut loc închiderea oficială a “Zilelor Universităţii”, a “Salonului Naţional de carte Universitară” şi a “Zilelor Studenţilor Medicinişti” la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, festivitate ce s-a desfăşurat în Sala de Consiliu a universităţii.

   “A intrat în tradiţia universităţii să privim peste umăr şi să vedem ce a însemnat activitatea universitară a anilor precedenţi şi să onorăm cu distincţii aceste personalităţi importante ale lumii academice de la U.M.F. Carol Davila, singura instituţie care are doi laureaţi ai premiului nobel. De-a lungul anilor, am încercat să atragem personalităţi ale lumii româneşti, ştiinţifice sau politice, astfel încât prezenţa lor în comunitatea universitară să ne întărească”, a susţinut, în discursul său, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.


   Cea mai mare distincţie acordată de U.M.F. “Carol Davila” este trofeul “Carol Davila” care anul acesta a fost decernat, printr-o hotărâre a Senatul Universităţii, domnului Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României: “Acordăm cu toată mândria noastră acest trofeu domnului Mugur Isărescu pentru tot ce a făcut şi ce va continua să realizeze pentru binele României şi binele universităţii noastre. Îmi amintesc că dumnealui este cel care a iniţiat un program de retehnologizare a medicinii care înseamnă pentru noi un salt imens, un progres pentru lumea medicală”, a conchis Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti.

   O altă distincţie a revenit Prof. Univ. Dr. Florian Popa, profesor şi fost rector al U.M.F. “Carol Davila” în ultimii opt ani. Colectivul universităţii i-a mulţumit profesorului Florian Popa pentru implicarea profesională şi ştiinţifică de care a dat dovadă.

   Pentru rezultatele performante obţinute prin activitatea didactică şi cea ştiinţifică, au fost oferite  diplome, domnilor Prof. Univ. Dr. Eugen Brătucu şi Prof. Univ. Dr. Cristian Popescu.

   În cadrul ceremoniei de închidere a Zilelor U.M.F. “Carol Davila”, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectororul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” a ţinut să precizeze că indiferent de dificultăţile pe care universitatea le poate întâmpina: “Insituţia aceasta merge mai departe prin munca şi dăruirea întregii comunităţi academice. Cadrele didactice fac eforturi pentru a le furniza ultimele noutăţi academice studenţilor, lucru care este dovedit prin rezultatele obţinute. Ne dorim ca din ce în ce mai puţini absolvenţi să plece din ţară şi mulţi dintre cei plecati să revina.”

   Zilele U.M.F. “Carol Davila” s-au desfăşurat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2012 şi au adus după sine numeroase evenimente culturale, aniversare şi elogiative. Acordarea titlului de “Doctor Honoris Causa”, profesorului Alexander M. Rokitansky, şeful departamentului de chirurgie pediatrică de la Donauspital din Viena, deschiderea oficială a anului universitar, acordarea premiilor “Carol Davila”, lansări de carte, competiţii cu premii pentru studenţi, demonstraţii ştiinţifice, Ziua Bibliotecii, sunt doar câteva dintre evenimentele care au fost incluse în programul Zilelor U.M.F. “Carol Davila”.

MARSUL UNIRII la Bucuresti, pe 21 octombrie 2012

Consiliul Unirii îşi invită membrii să participe la Marşul Unirii de la Bucureşti
consiliul unirii isi invita membrii sa participe la marsul unirii de la bucuresti   Joi, 4 octombrie 2012, membri ai CU din Chişinău au participat la şedinţa tradiţională a Consiliului Unirii, la care au discutat probleme curente şi au fixat noi sarcini ale acestei platforme unioniste.

   Subiectele dezbătute au fost: despre întâlnirile avute de Vitalia Pavlicenco, membru al CU, la Bruxelles; priorităţile în activitatea CU; pregătirea unei declaraţii a CU în legătură cu atacurile antiunioniste din partea unor factori ai Puterii; participarea membrilor-doritori ai CU la Marşul Unirii, ce va avea loc, în organizarea Platformei civice ; pregătirea unui studiu socio-economic privind demagogia de care fac uz promotorii aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Eurasiatica, dar şi a unui studiu despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România; identificarea formulei de sărbătorire a Zilei Naţionale a României, pe 1 Decembrie; pregătirea unor flash-moburi şi a unor conferinţe de presă în probleme privind identitatea românească, precum şi privind unele decizii ce pun în pericol ireversibilitatea orientării europene a Republicii Moldova, alte subiecte.