Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spera că noul Guvern va avea o altă abordare sub conducerea Primului Ministru, Victor Ponta, aşteptând o stabilitate atât economică cât şi legislativă deoarece mediul privat se afla într-un moment critic.
De aceea creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 16%, măsură luată de Consiliile locale şi judeţe nu ar trebui să fie aprobată de noul Guvern mai ales în momentul de faţă. Estimăm că circa 20% din companiile din turism ar putea intra în insolventa în primul trimestru din anul viitor dacă se măresc taxele şi impozitele locale.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) atrage atenţia autorităţilor pubice că mediul privat este satul de politică economică de până acum care nu a susţinut dezideratele mediului privat:
- să atragă investiţiile, în special în infrastructura;
- să susţină mediului de afaceri prin stabilitate şi predictibilitate fiscală şi încurajarea capitalului autohton;
- să realizeze o relaţie de respect reciproc între mediul privat şi stat.
Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale să se transforme într-unele constructive nu represive, altfel riscăm să trăim o adevărată criză care va distruge economia naţională. Patronatele reprezintă pilonii principali ai investiţiilor la nivel naţional şi de aceea un prim pas pentru realizarea unui dialog real între mediul de afaceri şi Guven este că patronatele să fie consultate în ceea ce priveşte creşterea taxelor şi impozitelor.
În prezent taxele locale ajung până la 5% din cheltuielile firmelor de turism depăşind uneori marjă de profit. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu susţine creşterea acestor taxe cu 16% şi consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de faţă deorece firmele nu mai pot suporta crestera taxelor sau introducerea unor taxe noi.
FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC
PREDEŞEDINTE
MOHAMMAD MURAD
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu